top of page

Ihastuttavat piirteesi 2/5 - sopiva kokosi

Päivitetty: 12. marrask. 2018


2. Sopiva kokosi


Jatketaanpa viime julkaisussa julistetulla konseptilla siitä, mistä aineksista alkuihastuksemme kotiamme kohtaan rakentui. Eli mitkä olivat ne tekijät, jotka saivat sydämemme läpättämään tarpeeksi ostotarjouksen tekemistä varten tuolloin kesällä 2013.


Onpa kyse sitten farkuista tai kodista, passeli koko edesauttaa aktiivista käyttöä ja yhteen hitsautumista. Me pidimme siitä, että olit 3.kerroksinen yksilö ja kokosi mahdollisti tulevaisuuden suunnittelun kanssasi. Ostohetkellä meillä ei ollut vielä tietoa millainen miehitys talossa tulisi asumaan - mutta unelmia sen suhteen kyllä. Siksipä olikin hyvä, että sinussa oli tarpeeksi neliöitä sille ajatukselle, että meitä saattaisi olla kahden sijaan joskus enemmän. Meille kahdelle olisit kieltämättä ollut kieltämättä hiukkasen liian iso ja huoneet olisivat jääneet vajaakäytölle, mutta elämä järjesti asiat onnekkaasti niin, että neliöitä on nyt ja tulevaisuudessa meille juuri sopiva määrä. Toisaalta ajoittain on kyllä remontin aikana ja myös jälkeenpäin toivottu, että kerroksia tai neliöitä ei olisi niin paljon. Ne nimittäin näkyvät mukavasti remonttikustannusten, siivouksen, ylläpidon tai lämmityksen määrässä...mutta tällöin pitää muistuttaa itseään niistä kaikista hyvistä puolistasi, joita kyllä riittää.


Tarjoat kokosi ja kerrostesi ansiosta mahdollisuuksia omaan rauhaan. Esimerkiksi viikonloppuisin on ollut luksusta, että mieheni saa purkaa rauhassa Fifa-frustraatioitaan kellarikerroksessa ja minä puolestani joogata yläkerrassa. Ja kummankin kerroksen kuulumisia on sitten vaihdettu hetken päästä päiväkahvien merkeissä. Yhdessä omassa kodissa, mutta välillä erikseen - toimiva konsepti ainakin meillä. ;)

Tosin nykyään nämä omat sessiot ovat tiiviimpiä, sillä ne ajoitetaan pikkuneidin parituntisiin päikkyihin ja samaan syssyyn mahdutetaan tiskaukset, pyykinpesut, muut kodin järjestelyt yms. Mutta hetkistä ylipäätään osaa ottaa eri tavalla nykyään ilon irti, kun tiedostaa niiden rajallisuuden.


No mutta miten kokosi oli hyödynnetty ennen ja entäs nykyään remontin valmistuttua? Tiivistettynä: Keski- ja yläkerros ovat pohjaltaan melko identtisiä ostohetkeen nähden. Kellarikerros puolestaan koki isoimman uudistuksen tilankäytön suhteen. Alla päivitetty kuvaus tilanjaosta kodissamme .


Päivitetty pohjakuva kodistamme


Pohjapiirros, omakotitalo tampere, sisustusblogi, remontointi, renovation,  floor plan, interior design blog Finland
Remontin jälkeen päivitetty pohjakuva kodistamme. Kerrokset ylhäältä vasemmalta lähtien ovat: keskikerros, yläkerta ja kellari

Kolme kerrosta ja 190 neliötäsi koostuvat seuraavasti - ennen ja nyt:


Kellarikerros:

  • Ennen: Kellarikerroksessa oli paljon kylmää varastotilaa, öljyhuone, öljykattilahuone, pukeutumishuone, suihku ja sauna.

  • Nyt: Kellarissa majailee takkahuone, suihku ja sauna. Lisäksi sieltä löytyy harrastushuone, kodinhoitohuone, kylmä varastotila ja tekninen tila (mm. maalämpöpumpun koti).


kellarin remontointi, cellar renovation, sisustusinspiraatio, interiorinspo,  kodin sisustaminen, interior design blog finland, sisustusblogi suomi, omakotitalo tampere
Kellarikerros on remontoitu muita kerroksia rouheammaksi, mutta samalla modernimmaksi. Vasemmalta alkaa suihkutilat ja oikealle kun menee, niin löytyy tekninen tila, harrastehuone sekä kodinhoitohuone.

Keskikerros:

  • Ennen: Keskikerroksessa oli eteinen, keittiö, olohuone, makuuhuone ja wc.

  • Nyt: Täältä löytyy edelleen eteinen (ylläri), keittiö, olohuone, ruokailuhuone ja wc. Lisäksi nykyään olohuoneesta pääsee siihen puhkotun oven ansiosta suoraan terassille.


olohuone, living room, sisustusinspiraatio, interiorinspo,  kodin sisustaminen, interior design blog finland, sisustusblogi suomi, omakotitalo tampere
Keskikerroksen sisustus on jatkuvan muutoksen kourissa, mutta tilajako pysyy: eteenpäin keittiöstä löytyy kuvassa kurkkiva olohuone ja sen jälkeen ruokailuhuone. Oikealle kun suuntaa, niin törmää eteiseen, vessaan ja yläkertaan vieviin portaisiin.

Yläkerta:

  • Ennen: Yläkerta koostui kolmesta makuuhuoneesta, kahdesta varastotilasta, wc:stä ja parvekkeesta.

  • Nyt: Yläkerrasta löytyy edelleen kolme makuuhuonetta, kaksi varastotilaa, "walk-in vaatekaappi", wc ja parveke.


makuuhuone, bedroom, yläkerta, upstairs, kodin sisustaminen, interior design blog finland, sisustusblogi suomi
Yläkerta toimii meidän perheen nukkumapaikkana käsittäen 3 makuuhuonetta, wc:n sekä varasto- ja pukeutumistilat.

Blogissa on tarkoitus käydä jatkossa läpi näiden eri kerrosten ja tilojen remontointivaiheita. Jatketaan kuitenkin vielä hetki sen parissa, mitkä ominaisuudet tekivät sen, että halusimme sijoittaa vuosien (itsehän luulin alkuun, että kuukausien) vapaa-ajan ja kaiken kahisevamme tämän tapauksen kunnostamiseen.


Ps. Mutta kerro etukäteen ihmeessä, jos sinulla on mielessä tiettyjä tiloja, joiden kunnostuksesta haluaisit ensi kädessä kuulla.


<3: Ilona

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page