top of page

Kukkatyyny sisustuksen punaisena lankana - Vierashuoneen kotoisampi ilme


Meillä on useita tiloja kodissamme, jotka eivät vain vielä natsaa omaan silmään. Yksi näistä tuunattavista tiloista on ollut yläkerrassa sijaitseva vierashuoneemme, jonka alkuperäisasun pääset katsastamaan täältä. Vierashuone on nimensä mukaisesti vieraidemme käytössä, mutta siellä kyllä nukkuu myös talon isäntäväki silloin, kun toisella on ollut erityisen levoton yö. Myös pikkuneitimme vauva-ajan tiheiden yöherätysten aikaan mieheni valloitti huoneen enemmän kuin mielellään. Tähän viitaten tila suottaapi olla aktiivisessa käytössä jälleen lopputalvesta - tosin tällä kertaa yöherätysten aiheuttajana on mitä todennäköisimmin tytön sijaan pikkumies.


Yllä olevan linkin kautta pääset kuikuilemaan miltä tila näytti ennen remonttia ja varsinaisen remonttisepustuksen huoneen osalta julkaisen myöhemmin, mutta tässä kuitenkin pikku välikuva huoneesta sen remonttivaiheessa vuodelta 2014. Tuolloin on jo asennettu uusi lautalattia ja revitty beigenkeltaisia tapetteja pois, mutta ihan nukkumakelpoinen ei tila vielä tällöin ole.


tapetin poisto, ripping off wallpaper, remontti
Vierashuone remontin ja tapettienpoiston keskellä. // Guest room in the middle of "ripping of wallpaper" phase..

Mutta ei näistä pölyvaiheista tällä erää enempää vaan enemminkin katsaus siihen, miltä huone näyttää nyt kun löysin sinne vimme viikolla kauan kaipaamani asukin. Valmistuttuaan vierashuone on nimittäin ollut lähinnä harmaansävyinen tila, jossa pääosassa on ollut kaikissa kodeissani asustanut, vanhemmiltani saatu, vanha rautasänky.


Huoneeseen on upeasta sängystä huolimatta ollut vaikea luoda haluamaani lämpöä ilman sitä punaista lankaa ja sen puuttuessa huoneen tunnelma onkin ollut varsin kalsea. Kunnes tapasin tämän kukkatyynynpäällisen, joka nivoo yhteen sen fiiliksen, mitä huoneeseen halusin tuoda. Tyynynpäällinen tupsahti vastaani Tampereen IKEA:ssa, hänen nimensä oli LEIKNY ja oi se oli rakkautta ensi silmäyksellä.

Vierashuoneemme oli kaivannut juuri tätä kaunotarta - ja tällä hinnalla (4,99€).:D Juuri tällaisista kohtaamisista tulee hemskutin hyvä olo, kun yhden löydön myötä kauan päällä ollut harhailuvaihe on taputeltu.


IKEA tyynynpäällinen LEIKNY, IKEA Pillow cover LEIKNY
Tässä tuo kaunotar, "LEIKNY" IKEA:n kukkainen tyynynpäällinen, makuuhuoneemme lattialla. // Here`s the beauty, LEIKNY floral pillow cover from IKEA in our bedroom floor.

Vierashuoneen lisäksi tuo ihana kukkatyyny on ujuttautunut meidän makuuhuoneeseen (kuten yllä oleva kuva kertoo), mutta julkaisen siitä näkymää erikseen myöhemmin. Nyt katsotaan, miten hän on vierashuoneemme valloittanut.


vanha keinutuoli, vanha puinen kaappi, old rocking chair, old wooden cabinet,
Käynti vierashuoneeseen, jossa vastassa keinutuoli ja vanha puinen kaappi. // Entry to our guestroom where old wooden cabinet and rocking chair welcomes you to enter.

Vierashuoneen oviaukkoon ei vielä tyynyä näy, mutta huoneen vanha puinen kaappi ja keinutuoli vastaanottavat tulijan. Sen sijaan ovesta vasemmalle kurkattaessa tuo tyyny lepää levollisesti tuolla minulle rakkaan rautasängyn päällä. Tyynyn vihreä-punainen-musta-beige -väritys nivoo mielestäni hyvin yhteen tilan kalusteet ja muut tekstiilit, jotka olivat jo päätyneet "ehkä joskus" -laariin varastokaappiimme. Myös tuo kuvan amppeliverkko oli odottanut vuoroaan käyttämättömänä - bongasin sen joskus aikoinaan Tokmannilta ja yhdistin siihen varastosta löytyvän ruukun sekä muratin.


IKEA kukkatyyny, vanha rautasänky, old iron bed, hanging plant bedroom, floral pillow
Rautasänky, IKEA:n kukkatyyny ja amppelikasvi (muratti) luovat yhdessä levollisen tunnelman vierashuoneeseemme. // Old iron bed, hanging plant and that floral IKEA pillow create calming ambiance together.

Nohevimmat ehkä huomaavatkin, että olemme laajentaneet sängyn takana olevaa seinää yo. remppakuvaan verrattuna. Kyllä vain, rakensimme lisäseinän tuohon, sillä halusimme juurikin sängyn tuohon paikkaan sen sijaan, että se olisi sojottanut ikkunaa vasten niin kuin aiemmin. Tuossa on paljon parempi energiavirta nukkua. Plus tällä tavoin mieheni sai tarpeellisen "walk-in" vaatekaapin sängyn taakse.


Kukkatyyny on siis päässyt uuden tulemisen kokevien muiden tyynynpäällisten, rautasängyn sekä amppelikasvin seuraan. Lisäksi rautasängyllä majailee aikoinaan Bangkokin vaihtovuoteni aikana päätäni suojannut hattu. Sängyn vierellä on nahkainen musta hapsumatto, joka myös on harhaillut siellä täällä kodissamme, kunnes tyynyn myötä pääsi nyt oikeasti kotiin.


kukkatyyny, amppeli ja räsymatto nahkaa, loral pillow with leather rag rug and hanging plant
Vanha rautasänky ja nahkainen räsymatto löysivät myös toisensa kiitos kukkatyynyn johdatuksen. // Old iron bed and leather rag rug also found each other thanks to floral pillow.

Alla vielä katsaus sängyn ympäristöön ja ah tuohon ihastuttavaan tyynyyn. Oikealla näkyvä täyspuinen peili saa vielä uuden maalikäsittelyn lähiaikoina, raukka kun on jäänyt hieman vaiheeseen. Peilikin on roikkunut mukanani teini-ikäisestä lähtien ja se on silloisen poikaystäväni käsialaa. Mutta koska peili on puuta, se kestää kyllä hyvin vuosien mukanaan tuomat väri- ja hiomisseikkailut. Luonnollisuus on plussaa - asiassa kuin asiassa. Pakko vielä mainita, että walk-in -kaapin kulkuaukon päällä roikkuva juuttinen valojohto on hommattu olutjuhlateemaisia häitämme varten ja nykyään se palvelee mukavasti tunnelmanluojana näin joulun alla. Peilin päällä olevan hippimäisen koltun hommasin aikoinaan jostain ulkomailta Zarasta ja on yksi suosikkivaatekipaleistani. Näin helteiden ulkopuolella se sai uuden funktion toimia boheemin fiiliksen tuojana vierashuoneeseemme.Alla näkymä kukkatyynyä & rautasänkyä vastapäätä. Siellä siis majailee tuo jo kulkuaukosta näkyvä keinutuoli, vanha puukaappi sekä ihana syntymäjuliste, The Birth Poster, jonka sain tyttäreni rakkaalta kummilta ristiäislahjaksi. Musta keinutuoli löydettiin Tampereelta Antiikkilöytö Valli & Seliniltä pari vuotta sitten ja hinnaksi tingattiin muistaakseni jotain 70€. Minun kun oli pakko saada keinutuoli ennen typyni syntymää, sillä ajattelin, että jos hän on koliikkivauva, on keinussa hyvä rauhoitella. Noooh, ei ollut koliikki, mutta 1,5kk-3kk kohdalla iltahuuutaja kylläkin eikä tuolista mitään apua ollut - lähinnä päinvastoin. :) Mutta nätti tuo on ja kenties isommassa käytössä sitten ensi vuoden puolella. Vanha puinen kaappi puolestaan hankittiin Sastamalassa olevan kirpputorin loppuunmyynnistä ja siksi sen saimme varsin mukavalla alella. Mieheni sukujuuret kun ovat sielläpäin, niin on tullut vanhan Tyrvään alueellakin hiukan seikkailtua.Nyt kun asiat ovat loksahtamassa kohdilleen vierashuoneessamme, pystynkin suuntaamaan uudistusenergiaani ihan muualle kodissamme. Vielä on muutamia juttuja viilattavana tässäkin huoneessa, kuten kattovalaisimen vaihtoa ja rautasängyn pitkän seinän tauluttamista, mutta peruspalikat ja fiilis alkavat olemaan kohdillaan - kiitos ihanan tyynyröisen.


Toivottavasti sinäkin löydät kaipaamasi punaisen langan johonkin kotisi tilaan tai ihan johonkin muuhun elämäsi osa-alueeseen. Inspiroituminen nimittäin ryhdittää ja virkistää! :) Ihanaa sunnuntain jatkoa!


<3: Ilona


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page